陈皮鸡 Čínské pomerančové kuře s rýží
Ingredience:
Kuře
3 kuřecí prsa(nakrájíme na kostky)
1 ½ šálky hladké mouky
1 vejce
¼ lžičky soli
¼ lžičky pepře
Arašídový olej
Postup:
Kuřecí kousky osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme v mouce. Osmažíme na oleji a po té kuř.kousky osušíme od přebytečného oleje na papírovém ubrousku.
Pomerančová omáčka
1 ½ šálku vody
2 lžíce pomerančové šťávy
¼ šálku citrónové šťávy
1/3 šálku rýžového octa
2 ½ lžíce sójové omáčky
1 lžíce pomerančové kůry (nastrouhaná)
1 šálek hnědého cukru
½ lžičky kořene zázvoru (nastrouhaný)
½ lžičky česneku (rozdrcený)
3 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
Kukuřičný škrob rozkvedláme s trochou vody v hrníčku. Zbylé ingredience smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Po té do směsi přidáme připravený škrob, který nám omáčku zahustí.
Kuře smícháme s omáčkou a podáváme s vařenou rýží. Ozdobíme jarní cibulkou.
recept ze stránek:http://blogchef.net/orange-chicken-recipe/