Indická treska s rýží
Ingredience:
sůl
pepř
2lžíce oleje
1lžíce petržel
1lžička kurkuma
1/2lžičky kajensky pepř (nebo chilli)
1lžička mletý kmín
1/2 lžičky mletá skořice
1 cibule (nasekaná)
4 stroužky česneku (rodrcený)
4 rajčata - oloupaná a nasekaná
1 kokosový krém (200ml)
4 filety tresky
Postup:
Tresku osolíme, opepříme a na oleji zprudka z obou stran opečeme, ale né zcela uvaříme. Po té přendáme rybu na talíř a na stejné pánvi osmahneme cibulku s česnekem. Přidáme koření - KROMĚ PETRŽELKY a smažíme cca 1min.
Dále přidáme nasekaná rajčata, kokosový krém a petrželku. Vaříme na mírném ohni cca 5min. Poté přidáme do omáčky filety a vaříme dalších 8min.zakryté pokličkou.
Podáváme s vařenou rýží.