Marocké kuře
Ingredience:
500 g bez kůže, vykostěná kuřecí stehna nebo prsíčka - kostičky
sůl
olej
1 cibule, nasekané
2 stroužky česneku, nasekané
2 mrkve, nakrájené
2 stonky celeru, na plátky
1 lžíce nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru
1/2 lžičky sladká paprika
3/4 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušené oregano
1/4 lžičky kajenský pepř
1/4 lžičky kurkumy
1 hrnek kuřecího vývaru
4 drcená/nasekaná rajčata
1 hrnek konzervované cizrny, odvodněné
1 cuketa, krájené
2 lžíce citrónové šťávy
Postup:
Nakrájené osolené kuře osmahneme do zlatova na rozpáleném oleji. Kuře přendáme do misky a na zbytku oleji v hrnci zpěníme cibuli, česnek, mrkev a celer. Dále vmícháme zázvor, papriku, drcený kmín, oregano, kajenský pepř a kurkumu. Vše smažíme cca1min.
Po té vmícháme vývar, rajřata a kuře. Snížíme teplotu a vaříme cca 5 min.
Přidáme cizrnu, cuketu a vaříme dalsích 15min dokud neni cuketa uvařená.
Nakonec vmícháme citronovou šťávu.
Servírujeme s čerstvým chlebem, rýží nebo pečeným bramborem.